Door een noodlottig ongeval werden mijn ouders en oudste zussen in de jaren ’60 geconfronteerd met een ingrijpend verlies. Mijn broer -dan 3,5 jaar oud- verongelukt voor onze ouderlijke woning. De impact van dit verlies is voor mijn ouders enorm geweest. En (daarmee) ook voor mijn zussen en mij.
In positieve zin heeft dit verlies me gaandeweg mijn leven steeds meer bewust gemaakt van de vergankelijkheid van het leven en de kracht van het nu. Ik ben Nicole van den Bos (1967), oprichter van mooi afscheid uitvaartverzorging en gediplomeerd uitvaartverzorger (Meander Uitvaartopleidingen Zwolle).
Ik ben gehuwd met Richard Kievits en sinds 2005 woonachtig in Apeldoorn. Na een opleiding in de geestelijke gezondheidszorg koos ik voor een beroep in de zakelijke dienstverlening. Dankzij diverse leidinggevende en adviserende posities ontwikkelde ik een fijne dosis zelf- en mensenkennis. En ook in deze rollen werd ik me meer en meer bewust van het effect van verlies, afscheid en rouw. Verlies en afscheid nemen horen bij het leven. Ik ben er van overtuigd geraakt dat goed afscheid nemen en verwerken van verlies ervoor zorgt dat ik als mens meer heel ben en word. En met die wijsheid blijf ik mezelf dienen, én anderen… Ook u?

Mijn naam is Judie Mooren- Musch (1982), een zorgmens in hart en nieren.

Al vroeg wist ik dat ik graag in de zorg wilde werken. Ik vind het fijn om er te kunnen zijn, iets te kunnen betekenen voor iemand.

Direct nadat ik uit school kwam ben ik gaan werken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.  Ik vind mijn werk fijn om te doen en word met name gelukkig van de kleine dingen. Bijvoorbeeld: Alvast het bad vol laten lopen, met een beetje liefde en wat schuim, zodat onze cliënt er gelijk in kan na haar avondwandeling, precies zoals ze fijn vindt.

Na een aantal jaar intensieve zorg overleed 1 van deze cliënten. Naast het verdriet dat er was moest er een hoop geregeld worden. Er kwam een uitvaartondernemer, zij namen ons een hoop uit handen. Heel fijn, want zij wisten hoe het moest. Maar tegelijkertijd merkte ik dat ik dit eigenlijk zelf wilde doen. Ik wilde onze cliënt verzorgen en een steun zijn voor haar familie en mijn collega’s en hen vertellen welke mogelijkheden er allemaal waren.

Zo is het balletje aan het rollen gegaan, ik ben de opleiding tot uitvaartverzorger gaan doen. En mocht bij een landelijke organisatie aan het werk als uitvaartverzorger. Hier heb ik ontzettend veel geleerd. Na een paar jaar kwam ik tot de conclusie dat een kleinere onderneming beter bij mij past. Ik vind het fijn om tijd en aandacht te kunnen besteden aan nabestaanden.

Sinds januari 2021 mag ik deel uitmaken van het team van mooi afscheid.  Als uitvaartverzorger, maar vooral als mens, laat ik graag dat spreekwoordelijke warme bad voor u vollopen.

Mijn naam is Mellody Alberts. Ik ben getrouwd met Peter en moeder van vier zoons. Ik ben opgegroeid in Vaassen en woon sinds 2016 in Apeldoorn.

Jarenlang heb ik met veel plezier voor de klas gestaan en vond hier ook voldoening in. Toch heb ik in die jaren ook vaak, samen met mijn man, andere wegen bewandeld in een zoektocht naar een andere invulling van ons werk- en gezinsleven. We hebben ons georiënteerd op het zendingsveld en ontwikkelingswerk, we hebben -naast onze eigen kinderen- andere kinderen in ons gezin opgenomen en we hebben met ons gezin de wereld rond gereisd. Allemaal rijke ervaringen, waarbij het werken voor en met mensen steeds centraal stond.

Na ruim twintig jaar te hebben gewerkt in het onderwijs besloot ik mijn baan op te zeggen om een andere richting in te slaan. Nicole gaf mij de gelegenheid om stage te lopen bij Mooi Afscheid. Op die manier kon ik ervaring opdoen en meekijken in haar werk als uitvaartverzorgster. Verschillende puzzelstukjes vielen op hun plaats en ik ben blij dat ik inmiddels deel mag zijn van dit fantastische team.

Ik vind het mooi om iets te kunnen betekenen voor mensen. Daarnaast ben ik iemand die graag regelt en organiseert. In de uitvaart komen die twee passies en talenten volgens mij samen. Het spreekt mij bijzonder aan om mij in te kunnen zetten voor anderen op zo’n persoonlijk, ingrijpend en betekenisvol moment; het afscheid van een dierbare. Afscheid nemen kan je maar één keer doen. Wanneer ik er aan kan bijdragen dat nabestaanden op een persoonlijke en bijzondere manier afscheid kunnen nemen van hun geliefde, vind ik dat heel waardevol.

Ik ben Joke Reinders (1976), gastdame van mooi afscheid uitvaartverzorging. Ik ben gehuwd met Jeroen Reinders, moeder van 2 prachtige kinderen en woonachtig in Apeldoorn. Na werkzaam te zijn geweest als rayonleidster in de schoonmaakbranche heb ik een periode niet gewerkt om me te wijden aan mijn gezin. Sinds april 2014 ben ik werkzaam bij mooi afscheid als gastdame. En sinds maart 2016 was ik tevens verantwoordelijk voor het AfscheidsHuis Eerbeek. Vanaf 20 februari 2020 is daar het Hof van Afscheid voor in de plaats gekomen.

Na het overlijden van mijn moeder in 2010 ben ik geïnspireerd geraakt en is de dood voor mij iets niet vanzelfsprekends. Als ‘mensenmens’ omarm ik de zorg die hoort bij een goed en mooi afscheid. Voor de kans die Nicole mij geeft mee te groeien met mooi afscheid en Hof van Afscheid én alle aspecten die bij een mooi afscheid horen ben ik dankbaar.

Ik ben Ria Tolsma (1965), woon in Loenen samen en ik heb twee volwassen kinderen. Sinds 2016 ben ik werkzaam bij mooi afscheid uitvaartverzorging als gastvrouw en algemeen assistent. Na mijn middelbare opleiding ben ik gaan werken in een verzorgingshuis. Eerst als helpende, daarna als verzorgende en de laatste 21 jaar als ziekenverzorgende -de tegenwoordige verzorgende IG-  in de thuiszorg.
Dit heb ik de laatste 3 jaar gecombineerd met het werk bij mooi afscheid. In januari 2020 heb ik de grote stap genomen: ik heb ontslag genomen en mijn hart gevolgd. Het is fijn om betrokken te worden bij alle facetten van de uitvaart, van laatste verzorging tot finishen van drukwerk, van gastvrouwschap tot algemeen facilitaire taken.

Ik ben Edith Mulder-Bruins, geboren in 1969, getrouwd met Tom en moeder van 2 kinderen.

Als jong meisje ging mijn interesse al uit naar het uitvaartvak. Mijn loopbaan begon als leerkracht in het basisonderwijs. Ook heb ik als leerkracht en ambulant begeleider in het speciaal onderwijs gewerkt.

Naast het onderwijs waren er regelmatig stages: meelopen met uitvaartondernemers, helpen in mortuaria. Na bijna 19 jaar onderwijs  kreeg ik de kans om bij een uitvaartorganisatie te beginnen als uitvaartmedewerker. Het verzorgen, aankleden en het opbaren van overledenen heb ik hier geleerd. Daarnaast heb ik bij Docendo de opleiding Uitvaartverzorger afgerond. Met dit diploma en alle kennis in mijn rugzak werk ik nu voor uitvaartondernemers in Apeldoorn en omgeving.

Ik begeleid uitvaarten vanuit mijn hart, met aandacht. Dit begint bij de laatste verzorging van de overledene, daarna het begeleiden en het verzorgen van de gehele uitvaart en uiteraard is er nazorg. Door mijn lange ervaring in het onderwijs voel ik dat ook de begeleiding van kinderen gedurende de uitvaart bij mij in goede handen is.

Wanneer de nabestaanden met een goed gevoel terug kunnen kijken op een mooie en respectvolle uitvaart, ben ik een gelukkig mens.